Keuze tussen een terrasoverkapping of veranda - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Keuze tussen een terrasoverkapping of veranda

Het verschil tussen een terrasoverkapping en veranda

Wanneer je tuin verder uitbreiden wilt, maar toch niet in de kou of regen wilt zitten, is het verstandig om een veranda toe te voegen. Een veranda is een (semi-) permanente constructie die je tuin verder uitbreidt. Er zijn verschillende soorten veranda’s, maar het meest voorkomende type is de veranda met een houten frame.

Een veranda kun je zelf bouwen, maar het is verstandig om dit door een professional te laten doen. Een veranda is namelijk niet goedkoop, en je wilt natuurlijk wel dat het een kwalitatief hoogwaardige veranda wordt.

Als je een veranda aan wilt schaffen, is het verstandig om je te verdiepen in de verschillende soorten veranda’s. Zoals eerder gezegd, zijn er verschillende types veranda’s. Elk type heeft weer andere kenmerken en eigenschappen.

Wat is het verschil tussen een terrasoverkapping en veranda?

Een terrasoverkapping is doorgaans iets goedkoper dan een veranda. Een terrasoverkapping wordt veelal gebruikt om het terras te beschermen tegen de zon, regen of wind. Een terrasoverkapping is echter niet permanent, en kan dus eenvoudig weer afgebroken worden.

Een veranda is duurder dan een terrasoverkapping, maar je krijgt wel een permanente constructie. Een veranda is niet alleen mooi, maar ook erg praktisch. Zo kun je er bijvoorbeeld een bankje of tuinmeubelen onder zetten.

Als je twijfelt tussen een terrasoverkapping en veranda, is het verstandig om je te oriënteren op verschillende soorten veranda’s. Op die manier weet je precies wat voor soort constructie bij jouw woning past.

Voordelen van een veranda

Een veranda heeft vele voordelen. Zo kun je er bijvoorbeeld heerlijk in de zon zitten, maar ook beschutting zoeken wanneer het weer tegenzit. Daarnaast is een veranda ook een praktische aanvulling op je woning.

Zo kun je er bijvoorbeeld tuinmeubelen of een bankje onder zetten. Als je overweegt om een veranda aan te schaffen, is het belangrijk dat je weet wat voor soort veranda je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten veranda’s, en ieder soort heeft weer andere voordelen.

Houten veranda aan huis

Een houten veranda aan huis is een prachtige aanvulling op je woning. Een houten veranda geeft je woning namelijk een natuurlijke en rustieke uitstraling. Bovendien is een houten veranda ook erg duurzaam.

Als je een houten veranda wilt, is het belangrijk om te weten wat voor soort hout je nodig hebt. Er zijn namelijk verschillende soorten hout, en ieder soort heeft weer andere kenmerken. Het is dus belangrijk dat je weet welk hout geschikt is voor jouw veranda.

Voorbeelden van verschillende soorten hout

  • Douglas hout: dit soort hout is erg sterk en duurzaam. Douglas hout is ideaal voor constructies die veel belast worden, zoals een houten veranda.
  • Vurenhout: dit soort hout is iets minder sterk dan Douglas hout, maar wel goedkoper. Vurenhout is daarom een goede keuze als je op zoek bent naar een betaalbare optie.
  • Meranti hout: dit soort hout heeft een mooie, warme kleur. Meranti hout is erg sterk en duurzaam, en daarom geschikt voor een houten veranda.
Over Noe-mar Buitenleven

Kwaliteit bij een terrasoverkapping staat niet alleen voor de sterkste en de zwaarste profielen. Het staat vooral voor een juiste prijs-kwaliteitverhouding. Je wilt het vertrouwen hebben dat jouw overkapping niet bij het eerste briesje bij de buren belandt. Je wilt ook niet dat je veel te veel betaalt voor iets dat hoogstwaarschijnlijk niet zal gebeuren. Wij zijn CE-gecertificeerd en dat betekent dat onze producten altijd aan de voor jouw geldende eisen voldoen.

Je kunt kiezen uit standaardmaten of een overkapping op maat bestellen. In onze webshop kun je de maten van jouw nieuwe terrasoverkapping helemaal zelf aanpassen. Je ziet ook direct wat de prijs is voor de overkapping. Natuurlijk dragen al onze producten het CE-keurmerk! Dit biedt je nog meer zekerheid.

Droomt u wel eens van extra woonruimte? Wilt u het hele jaar door genieten van het buitenleven of meer ruimte binnenshuis creëren? Met tuin overkappingen aan huis van Noe-mar.nl kunt u die droom waarmaken. Met een breed scala aan opties, stijlen en kleuren, vindt u zeker de juiste voor u en uw huis. Dat is waar het bij Noe-mar Buitenleven om gaat. Neem nu een kijkje in onze terrasoverkapping shop.

Bezoek ons

Newtonweg 7 6101 WX, Echt (NL)

Bel ons vanuit NL: +31 (0)85 773 1090
Bel ons vanuit BE: +32 (0)89 680 131

Info: info@noe-mar.com
Verkoop: verkoop@noe-mar.com
Support: support@noe-mar.com

Openingstijden

Maandag: 09:30 – 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00
Woensdag: 09:30 – 17:00
Donderdag: 09:30 – 17:00
Vrijdag: 09:30 – 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten