Veel gestelde vragen - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Veel gestelde vragen

Vragen?

Heb jij een vraag over een Noe Mar Buitenleven product, de garantie, montage of iets anders?
Bekijk dan of jouw antwoord tussen de veelgestelde vragen staat. Staat jouw vraag er niet bij?
Neem dan contact op met ons. Wij beantwoorden uw vraag graag.

Onze terrasoverkappingen zijn opgebouwd uit verschillende standaard afmetingen.

Het is echter ook mogelijk om de breedte en diepte aan te passen naar gewenst.

Dit kan je gemakkelijk aangeven bij de optie “maatwerk”.

Let op: indien je de breedte aanpast, zullen steeds de 2 buitenste dakplaten aangepast worden.

Ja je kunt bij ons je aankoop gespreid betalen. Wij werken dan samen met:

In3SprayPay

klik hier om naar de pagina te gaan over gespreid betalen

Nee. Condens ontstaat altijd in meerwandige dakplaten van polycarbonaat en acrylaat (plexiglas). Deze materialen zijn niet dampdicht, waardoor er dus altijd vocht in de dakplaten kan komen. Het fenomeen is ook afhankelijk van de ligging van het dak. Staat het op het zuiden gericht? Dan is er waarschijnlijk minder condens dan wanneer het dak zich op een schaduwrijke plek bevindt.

Nee, dat zou absoluut niet mogen, tenzij je binnenkwaliteit-polycarbonaat heeft gekocht. Waarschijnlijk is er sprake van een montagefout. Verkleuren 1 of 2 dakplaten, maar de rest van de terrasoverkapping niet? Neem dan meteen contact op met de installateur. Die kan dan zonder veel schade de dakplaat omdraaien en ervoor zorgen dat de uv-werende zijde voortaan naar boven wijst.

Ja, maar die zijn vaak wel wat duurder dan gangbare dakplaten. Voor de normale dakplaten geldt dat de bedrukte beschermfolie de zonzijde is en de onbedrukte folie de onderzijde aangeeft.

Ja dat mag, zolang je geen schuifdeuren onder de goot plaatst. Is dit wel de bedoeling? Dan mag de goot nog maar enkele millimeters doorhangen. Of het mooi is laat ik even terzijde. Persoonlijk vinden wij dat een constructie altijd strakke lijnen moet volgen, maar dat is natuurlijk ook een kwestie van smaak.

Dit komt doordat de verschillende onderdelen waar de overkapping uit bestaat altijd een stukje uitzetten en krimpen wanneer de omgevingstemperatuur verandert. Doordat polycarbonaat meer uitzet dan het aluminium, schuiven deze onderdelen langs elkaar af, waardoor gekraak kan ontstaan. Ons systeem reduceert deze krakende werking door een speciale pvc-kap met coëxtrusie. Deze kap zorgt ervoor dat de druk over een smaller oppervlak  verdeeld wordt. Hierdoor kan het polycarbonaat veel gemakkelijker uitzetten en krimpen, terwijl de dakplaat van de overkapping toch zeer stevig aangedrukt wordt.

NoeMar zal altijd afraden om over het dak van een terrasoverkapping te lopen, in de eerste plaats natuurlijk voor uw eigen veiligheid! Indien u toch om een of andere reden bovenop het dak moet werken, kunt u het beste even de dakplaten losklikken. Moet u toch op het dak van de overkapping lopen? Dan kan dit door een steigerplank over meerdere dragers te leggen. Ben wel voorzichtig en houd er rekening mee dat de steigerplank kan wegglijden!

Indien jouw product stormschade heeft opgelopen, neem contact op met je verzekering en meldt de stormschade. Vervolgens neem je contact met ons op via mail: reparatie@noe-mar.be. voeg in deze e-mail foto’s van de schade toe zodat wij een schaderapport kunnen opstellen die je kan opgeven aan jouw verzekering.

Wegens door de in de bouw vastgelegde regels moet een bouwwerk volgens de gangbare regels en berekeningen gebouwd worden. Daarbij wordt bij een dak in Nederland een minimale winddruk van 50KG en een minimale sneeuwlast van 50KG als rekenmodel gegeven. Omdat wij weten dat bij storm geen constante druk wordt uitgeoefend op het dak maar er ook rukwinden kunnen plaatsvinden, gaan wij van een wind en sneeuwlast van 80KG uit. Natuurlijk kan het zijn dat tijdens storm nog hogere waarden bereikt worden maar nu wordt de afweging gemaakt hoe stevig moeten we bouwen – supersterk maar onbetaalbaar duur of volgens de geldende regels en een betaalbaar dak met ingecalculeerde risico’s. dit wordt ook gedaan bij bv de horeca, daar zijn weer andere regels van toepassing, maar op die manier wordt het bouwwerk voor de particulier onbetaalbaar duur. Bij stormschade moet je gewoon gebruikmaken van je opstal of inboedelverzekering!, je hebt deze verzekering immers ook hiervoor afgesloten.

Stappenplan bij stormschade:

 1. Maak zoveel mogelijk en zo duidelijk mogelijke foto’s van de schade.
 2. Meld de schade bij jouw verzekering of tussenpersoon, van hen krijg je een schadenummer.
 3. Bel een kundig bedrijf wat gespecialiseerd is in de overkappingen bouw of mail direct naar ons reparatie@noe-mar.be en voeg de foto’s bij.
 4. Vermoedt je verborgen schade aan de overkapping of stel je het gewoon op prijs dat wij langskomen? Bel ons dan gerust voor een afspraak ter plaatse.
 5. Wij maken een schade rapport op (let op! Hieraan zijn kosten verbonden die je wanneer je ons ook daadwerkelijk de opdracht geeft, ook weer in mindering worden gebracht!)
  • Wil je dat wij ook met uw verzekering contact onderhouden? Vul dan het formulier “Akte van Cessie” in. Dit houdt in dat wij als contactpersoon zullen optreden, ook wanneer er een schade-expert zal komen. Ook zorgen wij ervoor dat het financiële plaatje rechtstreeks met de verzekering wordt afgehandeld.
 6. In het geval dat een expert je gaat bezoeken, zal hij kijken of het geoffreerde bedrag ook daadwerkelijk te verantwoorden is, daarom heeft de verzekering een zeer uitgebreide offerte nodig, zodanig dat ze kunnen herleiden hoe het offerte bedrag tot stand komt.
 7. Indien jouw verzekering gaat uitkeren (en dat is eigenlijk altijd wel zo!), neem gelijk contact op met ons een maak een montage afspraak.
 8. Jouw verzekering gaat uitkeren nadat zij de definitieve factuur hebben ontvangen, indien je een “Akte van Cessie” hebt ingevuld, zal de verzekering direct naar ons uitkeren. Helaas kan het in een enkel geval zijn dat de verzekering per abuis toch het geld op jouw rekening stort, stort dit dan aub door naar ons.
 9. Wij zullen de schade repareren en je kan weer genieten van de mooie dagen van de zomer en nazomer!

De levering van jouw product voldoet aan alle geldende eisen. Sommige maten voor een terrasoverkapping vallen binnen de geldende eisen, maar kunnen toch iets meer doorbuigen dan andere maten. Dit is niet gevaarlijk, maar kan wel storend werken. In zo’n geval is het mogelijk om een extra ondersteuning onder de goot te maken in de vorm van een aluminium balk. Op die manier kunnen wij een product leveren dat opgewassen is tegen een dak belasting van wel 180 kilogram per vierkante meter.

Wilt u nu of in de toekomst schuifdeuren monteren in uw overkapping? NoeMar adviseert dan om altijd een koker onder de goot te monteren. Hierdoor loopt u minder risico op lekkages, terwijl uw schuifdeuren dankzij de koker ook extra stevigheid krijgen.

NoeMar adviseert verder geen stalen strip of koker in de aluminium goot te plaatsen. Aluminium en ijzer gaan nu eenmaal niet goed samen. Deze combinatie kan de levensduur van jouw product dan ook fors verkorten! Aluminium kan alleen goed gemonteerd worden met bevestigingsmaterialen die zijn gemaakt van rvs of aluminium.

Zolang een terrasoverkapping niet dicht gebouwd is naar een ‘tuinkamer’, zal je geen of nauwelijks last hebben van condens. Staat de terrasoverkapping wel redelijk ingebouwd? Of wordt de overkapping helemaal dicht gebouwd? Dat gaat er wel condens ontstaan. De reden? Een terrasoverkapping of tuinkamer is een koud systeem. Dit houdt in dat er geen thermische onderbrekingen in de profielen zijn aangebracht. Hierdoor kan vocht in warmere lucht zich afzetten tegen de koudere profielen, wat leidt tot condensvorming.

Maar omdat een terrasoverkapping ontworpen is om langer van jouw tuin te kunnen genieten en niet als een woonkamer, is die condens geen probleem voor het systeem. Wil je een overkapping die echt fungeert als tweede woonkamer? Schaf dan een thermisch onderbroken systeem, een ‘warm dak’ dus, aan.

Condensatie is een natuurlijk fenomeen en treedt op wanneer het verschil tussen de binnen- en buitentemperatuur hoog is. In een vochtige ruimte (denk aan de badkamer) treedt condensatie ook vaker op.  Het is daarom aan te raden om een vochtdoorlatende tape te plaatsen aan de kopse kant van de dakplaat. Bij voorkeur is dit de zijde aan de goot (laagste zijde).

Bij condensatie in de polycarbonaat- en acrylaat-dakplaat (Plexiglas©) is er dus niets mis met de dakplaat op zich. En er is ook geen sprake van foutieve montage.  Dakplaten worden immers gemaakt uit kunststof – polycarbonaat en acrylaat (Plexiglas©) – en deze materialen zijn dampdoorlatend. Hierdoor kan damp in de kamers van de dakplaat dringen en bij afkoeling condenseren. Zodra de buitentemperatuur stijgt, zal de condens verdwijnen. Is het lange tijd erg vochtig? Dan duurt het ook langer voordat de condens wegtrekt. Wanneer je heldere dakplaten installeert, zal de condens een stuk beter te zien zijn dan bij opale dakplaten. Hoe doorzichtiger de plaat, hoe beter de condens zichtbaar wordt, ook al is de hoeveelheid gelijk. Bij oudere daken kan het voorkomen dat er meer water en vocht blijft staan. Neem in dat geval even contact met ons op.

<img
Alleen van toepassing op bovenstaande afstandsbediening!

Indien er na stroom uitval of het uitschakelen van de schakelaar de spotjes blijven branden en je kan de LED spots niet meer bedienen met de afstandsbediening dan duid dat erop dat de ontvanger en de zender niet met elkaar zijn gekoppeld. De volgende stappen dien je te doorlopen om de zender en de ontvanger te koppelen:

 1. Netstroom uitschakelen 10 seconden wachten en vervolgens de netstroom weer inschakelen, de spotjes branden nu.
 2. Druk 5 x op de toets met het grootste zonnetje (groene toets in bovenstaande afbeelding).
 3. Wacht 10 seconden en druk vervolgens op een willekeurige toets.
 4. Probeer nu willekeurige toetsen om te controleren of de afstandsbediening is gekoppeld.
 5. Indien het niet is gelukt bel dan met +31 (0) 85 7731090, zodat wij samen met jouw een oplossing kunnen vinden.

We zitten tegenwoordig in zeer roerige tijden! Van alles speelt mee in de extreme schommelingen van de prijzen. Denk aan Corona, thuiswerken, bij veel grotere fabrieken is door Corona de productie stilgelegd en daardoor weinig voorraad, door de grotere vraag naar producten vooral in de bouw gerelateerde producten, extra invoer belastingen voor de oosterse markt, etc. om maar even enkele actuele problemen te noemen.

Het is voor ons een hele uitdaging om alles toch voor de bakker te krijgen 😉

Natuurlijk proberen wij dit zo veel mogelijk op te vangen, maar dat is helaas niet altijd een haalbare kaart. Omdat sommige producten uit onze eigen fabriek komen zijn hiervan de schommelingen redelijk goed op te vangen. Andere producten daarentegen kopen wij ook aan bij groothandelaren, hier hebben wij helaas weinig invloed op en kan bijvoorbeeld de prijs behoorlijk fluctueren.

Normaal gesproken zijn onze offertes 1 maand (30 dagen) geldig, maar onder de huidige omstandigheden kan het zijn dat een product zoveel in prijs is gestegen dat wij genoodzaakt zijn om deze prijs tussentijds aan te passen of de verkoop helemaal te annuleren.

Wij zullen alles in het werk stellen om dit te voorkomen maar het is helaas niet uit te sluiten. U kan natuurlijk altijd afzien van het aankopen van het product of even wachten met de aankoop van een specifiek product.

Wij vragen hiervoor jouw begrip!

Tijdens stortbuien kan er in een heel korte tijd heel veel water uit de hemel komen vallen. Als het zo hard regent dat de goot al het water niet verwerkt krijgt dan zal het ergens naar toe moeten lopen. Omdat veel goten aan de zijkanten tegen een muur gemonteerd zijn, zijn overlopen aan de zijkanten van de goot niet ideaal. Aan de voorzijde willen we natuurlijk een mooie afwerking hebben waardoor de goot niet te laag gemaakt kan worden. Wij hebben er daarom voor gekozen dat het teveel aan water aan de binnenzijde overloopt, het is immers een terras!

Bovenstaande foto’s laten een fikse stortbui zien waardoor de goot het teveel aan water niet verwerkt krijgt. Om het teveel aan water weg te werken kunnen eventueel zogenaamde spuiers gemonteerd worden. Dit zijn overlopen aan de voorzijde van de goot die naderhand ingebouwd kunnen worden. deze zullen in de loop van het jaar hier op de website aangeboden worden.

Heb je een lekkage?

Binnen 2 jaar na montage door NoeMar Buitenleven kan je bij lekkages hier een gratis tube kit aanvragen.

Aanvraag gratis tube kit

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Geef hier meer informatie betreffende de lekkage dat u ondervindt. Onderstaand kan u eventueel nog een foto toevoegen van de lekkage.
Max. bestandsgrootte: 1 GB.

In onderstaand document kan je meer informatie terugvinden betreffende de toleranties en fouten betreffende de geharde beglazingen van onze schuifwanden.

 

https://noe-mar.nl/wp-content/uploads/2022/05/Toleranties-glas.pdf

Leveringen en geplande montages gaan gewoon door

Om fysieke contact zoveel mogelijk te vermijden, bieden wij een speciale gratis videobel-inmeetsessie aan. Dankzij onze 25 jaar ervaring met inmeten en montage is het meestal goed mogelijk om de juiste maten en situatie te bepalen. Hierdoor kunnen we toch maatwerk aanbieden voor jouw situatie. Ook voor vragen over bestellingen, montage afspraken, service en andere vragen staan wij voor je klaar!