Veel gestelde vragen - NoeMar buitenleven

Ja je kunt bij ons je aankoop gespreid betalen. Wij werken dan samen met:

en 

klik hier om naar de pagina te gaan over gespreid betalen

Nee. Condens ontstaat altijd in meerwandige dakplaten van Polycarbonaat en Acrylaat (plexiglas). Deze materialen zijn niet dampdicht en er zal dus altijd vocht in de dakplaten kunnen komen. Het fenomeen is ook afhankelijk van de ligging van het dak. Staat het op het zuiden gericht, dan is er waarschijnlijk minder condens dan wanneer het dak op een schaduwrijke plek staat.

Nee, dat kan absoluut niet of u moet binnen-kwaliteit Polycarbonaat hebben gekocht. Maar normaal gesproken is dit altijd een montage fout.
Verkleurt 1 of 2 dakplaten en de rest niet, zorg er dan voor dat u meteen contact opneemt met de installateur zodat hij zonder veel schade de dakplaat omdraait en de uv-werende zijde naar boven wijst.

Ja, maar deze zijn vaak duurder dan de gangbare dakplaten. Voor de normale dakplaten geldt dat de bedrukte beschermfolie de zonzijde is en de onbedrukte folie de onderzijde aangeeft.

Ja, dat mag zolang er geen schuifdeuren onder de goot geplaatst worden. Gaat dit wel gebeuren dan mag de goot vaak nog maar enkele millimeters doorhangen (zie de “wist je dat” gehard glas). Of het mooi is laat ik hier even terzijde omdat ik vind dat een constructie altijd strakke lijnen moet volgen, maar dat valt dan weer onder smaak.

Dit komt doordat de verschillende onderdelen waar de overkapping uit bestaan een bepaalde hoeveelheid uitzetten en krimpen wanneer de omgevingstemperatuur veranderd. Doordat bijvoorbeeld het polycarbonaat meer uitzet dan het aluminium schuiven deze onderdelen langs elkaar af waardoor gekraak kan ontstaan. Ons systeem reduceert deze krakende werking door een speciale pvc kap met coëxtrusie. Deze kap zorgt ervoor dat de druk over een smaller oppervlak  verdeeld wordt, hierdoor kan de polycarbonaat veel makkelijker uitzetten en krimpen terwijl de dakplaat toch zeer stevig aangedrukt wordt.

Noe-mar zal altijd afraden om over de daken te lopen. In de eerste plaats voor uw veiligheid! Indien er toch om een of andere reden boven het dak gewerkt moet worden, kunt u het beste even de dakplaten losklikken zodat u veilig kunt werken. Als er toch om een of andere reden toch op het dak gelopen moet worden dan kan dit d.m.v. een steigerplank over meerdere dragers te leggen. Houdt er rekening mee dat de steigerplank kan wegglijden!

Indien uw product stormschade heeft opgelopen, neem contact op met uw verzekering en meldt de stormschade. Vervolgens neemt u contact met ons op via mail: reparatie@noe-mar.be. voeg in deze e-mail foto’s van de schade toe zodat wij een schaderapport kunnen opstellen die u kunt opgeven aan uw verzekering.

Omdat door de in de bouw vastgelegde regels moet een bouwwerk volgens de gangbare regels en berekeningen gebouwd worden. Daarbij wordt bij een dak in Nederland een minimale winddruk van 50KG en een minimale sneeuwlast van 50KG als rekenmodel gegeven. Omdat wij weten dat bij storm geen constante druk wordt uitgeoefend op het dak maar er ook rukwinden kunnen plaatsvinden, gaan wij van een wind en sneeuwlast van 80KG uit. Natuurlijk kan het zijn dat tijdens storm nog hogere waarden bereikt worden maar nu wordt de afweging gemaakt hoe stevig moeten we bouwen – supersterk maar onbetaalbaar duur of volgens de geldende regels en een betaalbaar dak met ingecalculeerde risico’s. dit wordt ook gedaan bij bv de horeca, daar zijn weer andere regels van toepassing, maar daarmee wordt het bouwwerk voor de particulier onbetaalbaar duur. Bij stormschade moet u gewoon gebruikmaken van uw opstal of inboedelverzekering!, u heeft deze verzekering ook hiervoor afgesloten.

Stappenplan bij stormschade:

 1. Maak zoveel mogelijk en zo duidelijk mogelijke foto’s van de schade.
 2. Meld de schade bij uw verzekering of tussenpersoon, van hen krijgt u een schadenummer.
 3. Bel een kundig bedrijf wat gespecialiseerd is in de overkappingen bouw of mail direct naar ons reparatie@noe-mar.be en voeg de foto’s bij.
 4. Bij een vermoedelijke verborgen schade of gewoon wanneer u het op prijs stelt dat wij langskomen bel ons voor een afspraak ter plaatse.
 5. Wij maken een schade rapport op (let op! Hieraan zijn kosten verbonden die u wanneer u ons ook daadwerkelijk de opdracht geeft, ook weer in mindering worden gebracht!)
  • Als u wilt hebben dat wij ook met uw verzekering contact zullen hebben vul dan HIER het formulier “Akte van Cessie” in. Dit houdt in dat wij als contactpersoon zullen optreden ook wanneer er een schade expert zal komen. Ook zorgen wij ervoor dat het financiële plaatje rechtstreeks met de verzekering wordt afgehandeld.
 6. In het geval dat een expert u gaat bezoeken, zal hij kijken of het geoffreerde bedrag ook daadwerkelijk te verantwoorden is, daarom heeft de verzekering een zeer uitgebreide offerte nodig, zodanig dat ze kunnen herleiden hoe het offerte bedrag tot stand komt.
 7. Indien uw verzekering gaat uitkeren (en dat is eigenlijk altijd wel zo!), neem gelijk contact op met ons een maak een montage afspraak.
 8. Uw verzekering gaat uitkeren nadat zij de definitieve factuur hebben ontvangen, indien u een “Akte van Cessie” heeft ingevuld, zal de verzekering direct naar ons uitkeren. Helaas kan het in een enkel geval zijn dat de verzekering per abuis toch het geld op uw rekening stort, stort dit dan aub door naar ons.
 9. Wij zullen de schade repareren en u kunt weer genieten van de mooie dagen van de zomer en nazomer!

De levering van uw product voldoet aan alle geldende eisen. Sommige maten vallen binnen de geldende eisen maar kunnen toch iets meer doorbuigen dan andere maten. Dit is niet gevaarlijk maar kan storend werken. In zo’n geval kan er een extra ondersteuning onder de goot gemaakt worden in de vorm van een aluminium balk. Zo kunnen wij een product leveren dat tot wel 180 KG per m²  dak- belasting kan hebben. Waneer er schuifdeuren nu of in de toekomst gemonteerd gaan worden is het advies altijd om een koker onder de goot te monteren. Hierdoor heeft u 1 minder kans op lekkages en uw schuifdeuren krijgen extra stevigheid door deze koker.

Noe-Mar adviseert geen stalen strip of koker in de aluminium goot te bevestigen! Aluminium en ijzer gaan nu eenmaal niet samen en zal de levensduur van uw product fors kunnen verkorten! Aluminium kan alleen gemonteerd worden met RVS of aluminium (bevestigings-) materialen!

Zolang een terras overkapping niet dicht gebouwd is naar een “tuinkamer” zal er geen of nauwelijks condens voorkomen. Zodra de terrasoverkapping wordt dicht gebouwd of dat hij redelijk ingebouwd staat dan gaat er condens optreden. Dit komt omdat een terrasoverkapping of een tuinkamer een zogenaamd “koud” systeem is. Dit houdt in dat er geen thermische onderbrekingen in de profielen zijn aangebracht. Hierdoor kan de vocht in de warmere lucht zich afzetten tegen de koudere profielen, condens. Maar omdat een terras overkapping ontworpen is om langer van uw tuin te kunnen genieten en niet als woonkamer wordt gebruikt is dit geen probleem voor het systeem. Wenst u een woonkamer bij te bouwen zult u een thermisch onderbroken systeem moeten aanschaffen, een “warm” dak dus!

Condensatie is een natuurlijk fenomeen en treedt op wanneer het verschil tussen binnen- en buitentemperatuur hoog is. In een vochtige ruimte  (bv badkamer) treedt condensatie ook vaker op.  Het is daarom aan te raden een vocht doorlatende tape te plaatsen aan de kopse kant van de dakplaat. Bij voorkeur is dit de zijde aan de goot (laagste zijde).

Bij condensatie in de Polycarbonaat en Acrylaat (Plexiglas©) dakplaat is er dus niets mis met de dakplaat op zich, ook is er geen sprake van foutieve montage.  Dakplaten worden immers gemaakt uit kunststof – Polycarbonaat en Acrylaat (Plexiglas©) – en deze zijn dampdoorlatend. Hierdoor kan damp in de kamers van de dakplaat dringen en bij afkoeling condenseren. Zodra de buitentemperatuur stijgt zal de condens verdwijnen, bij een langere vochtige periode zal ook het wegtrekken van de condens langer duren. Wanneer er heldere dakplaten zijn geïnstalleerd zal de condens veel duidelijker te zien zijn dan bij opaal dakplaten, dus hoe doorzichtiger- hoe duidelijker de condens te zien is terwijl het evenveel is als bij opaal. Bij oudere daken kan het zijn dat er meer vocht / water blijft staan in dat geval neemt u wel contact op met ons.

Alleen van toepassing op bovenstaande afstandsbediening!

Indien er na stroom uitval of het uitschakelen van de schakelaar de spotjes blijven branden en u kunt de LED spots niet meer bedienen met de afstandsbediening dan duid dat erop dat de ontvanger en de zender niet met elkaar zijn gekoppeld. de volgende stappen dient u te doorlopen om de zender en de ontvanger te koppelen:

 1. Netstroom uitschakelen 10 seconden wachten en vervolgens de netstroom weer inschakelen, de spotjes branden nu.
 2. Druk 5 x op de toets met het grootste zonnetje (groene toets in bovenstaande afbeelding).
 3. Wacht 10 seconden en druk vervolgens op een willekeurige toets.
 4. Probeer nu willekeurige toetsen om te controleren of de afstandsbediening is gekoppeld.
 5. Indien het niet is gelukt bel dan met +31 (0) 85 7731090, zodat wij samen met u een oplossing kunnen vinden.