Maak de juiste keuze terrasoverkapping - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Maak de juiste keuze terrasoverkapping

Een dak boven uw tuin maakt uw huis comfortabeler. Het beschermt je tegen de zon en houdt je droog als het regent. Wij geven u de nodige, uitgebreide informatie over de verschillende soorten daken en de voor deze constructies geschikte materialen.

Materialen die gewoonlijk bij de bouw van terrasoverkapping worden gebruikt

Bij de bouw van een dak kunt u kiezen uit een aantal materialen. Zie hieronder voor informatie over de meest populaire materialen voor terrasoverkappingen.

Terrasoverkapping van hout

Een houten terrasoverkapping in de tuin geeft een natuurlijke en authentieke uitstraling. Het is zeer solide en moet onderhouden worden. Het hout kan worden geverfd, gebeitst of geolied. Op die manier kunt u het uitzicht van het dak van uw houten terras sterk beïnvloeden.

De prijs hangt grotendeels af van de houtsoort die u kiest. U kunt bijvoorbeeld een iets duurder hardhout kiezen dat langer meegaat, of een iets goedkoper geïmpregneerd hout dat iets meer zorg nodig heeft om langer mee te gaan.

Terrasoverkapping van aluminium

Het grote voordeel van aluminium overkappingen is dat ze zeer robuust zijn en in dunne profielen kunnen worden gebouwd. Aluminium overkapping geven een luxueuze, moderne uitstraling en zijn duurzaam.

Terrasoverkappingen van aluminium hebben minder onderhoud nodig en zijn bovendien roestbestendig. Er is een ruime aanbod aan dakbedekkingsopties, waaronder glas, polycarbonaat en canvas. Glas wordt gekozen gezien het goed samengaat met de moderne uitstraling van aluminium.

Terrasoverkapping van glas

Afdekkingen met veel glazen onderdelen worden ook wel “glasafdekkingen” genoemd. Uiteraard moet het profiel van verschillende materialen zijn gemaakt, zoals aluminium of hout. Als u voor glazen zijpanelen kiest, kunt u uw overkapping ook beschermen tegen de elementen zonder uw zicht op de omgeving te belemmeren.

De glazen delen geven het prieel een luxueuze uitstraling, maar het is ook aan te raden om voor een goede schaduw te zorgen. In de felle zon warmt de ruimte onder het glas snel op.

Een doek als overkapping

U kunt uw terras en tuin ook afdekken met een doek. De materialen zijn beschikbaar in acryl en polyester. Stoffen terrasoverkappingen benadrukken de buitensfeer en zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en maten.

Het doek kan eenvoudigweg tussen een paar palen worden gespannen, of het kan worden gebruikt als basis voor een echt dak van hout of aluminium. In het laatste geval kan het doek gemakkelijk worden uit- of ingetrokken, vaak elektrisch.

Welke factoren bepalen de prijs van een terrasoverkapping?

Bij het plaatsen van een dak mag u niet vergeten dat de kosten afhankelijk zijn van een aantal factoren. De volgende factoren zijn van invloed op de prijs van het plaatsen van een dak:

  • Afmetingen van de structuur
  • Funderingswerkzaamheden: de daksteunen moeten uiteraard stevig op de grond worden bevestigd. De fundering is wat de luifel op zijn plaats houdt zodat hij niet wegzakt
  • Keuze van het materiaal: de prijzen van houten en aluminium overkappingen zijn zeer verschillend. Er zijn veel verschillende soorten hout verkrijgbaar en de prijzen lopen sterk uiteen
  • Indien glas wordt gebruikt, zal de prijs ook sterk variëren naargelang van het soort glas, b.v. akoestisch glas of veiligheidsglas
  • Dakbedekkingen: Er zijn verschillende opties voor dakbedekkingen. Glas is één, maar polycarbonaat en canvas zijn ook mogelijk
  • Accessoires: Het comfort onder het dak kan aanzienlijk worden verhoogd door een reeks accessoires. Bijvoorbeeld verlichting, zonwering, verwarming, enz
  • Installateurs: De kosten voor het installeren van dakbedekking kunnen variëren van de ene professional tot de andere. Daarom vraagt u best offertes aan bij verschillende leveranciers. Op die manier kunt u prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding kiezen

Modern

Moderne terrasoverkappingen zijn vaak architecturale meesterwerken en zijn zeker een plaats van luxe. Voor een moderne uitstraling kiest u aluminium met veel glas. Om het dak in een moderne cocon te veranderen, kunnen verwarmingselementen en zijpanelen worden geïnstalleerd.

Landelijk

Rustieke daken geven een zeer rustieke uitstraling aan uw tuin. Dit type dak is ideaal voor huizen met een klassieke stijl. Er kan bijvoorbeeld een houten overkapping worden aangebracht om het een klassieke uitstraling te geven.

 

Terug naar overzicht