Wat zijn de voordelen van een carport? - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Wat zijn de voordelen van een carport?

Overweegt u de aankoop van een carport als praktische en stijlvolle aanvulling op uw woning? Weet u niet welk type carport u moet kiezen of wilt u meer weten over carports? Hier sommen we alle voordelen van carports op en geven we u enkele tips om u te helpen het juiste materiaal, de juiste grootte en het juiste type carport te kiezen.

Wat zijn de voordelen van een carport?

Het meest belangrijke voordeel van een carport is dat het uw auto beschermt. In de zomer zal uw auto koeler zijn dankzij de schaduw onder de carport en in de winter zal deze ijsvrij zijn. Door een dak boven uw auto te hebben, blijft de warme lucht langer onder de carport.

Carports kunnen voor vele andere doeleinden worden gebruikt dan alleen het stallen van uw auto. Een carport kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een terras te overdekken of als pergola. U kunt er een tuintafel of gezellige bar onder zetten, zodat u ook bij regen buiten kunt zitten. U kunt uw carport ook omtoveren tot een overdekte speelplaats voor de kinderen. Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos. Bovendien hebt u geen vergunning nodig als uw carport niet groter is dan 40 vierkante meter en niet hoger dan drie meter.

Bovendien kosten carports gemiddeld minder dan garages omdat ze één of meer open wanden hebben, waardoor ze een goede investering zijn. U kunt uw carport op verschillende manieren financieren, onder meer via renovatie of een persoonlijke lening (als u kiest voor een persoonlijke lening, kunt u hier een simulatie uitvoeren).

Een aanwinst voor uw huis

Een mooie carport van NoeMar Buitenleven naast uw huis verbetert de uitstraling en verhoogt de waarde van uw huis. Hoe mooi en netjes is het om zo’n dakdekker naast uw huis te hebben. De auto heeft echt een eigen plek en zou zich thuis voelen op de oprit. Bovendien kunt u de carport ook voor andere doeleinden gebruiken, waardoor u meer ruimte in uw huis creëert.

Comfort

Een carport draagt bij aan uw comfort. U hoeft niet langer in de regen naar uw auto te rennen met een vliegende paraplu. U hoeft niet meer te laat te komen voor een vergadering omdat u ‘s morgens de sneeuw van uw auto moest ruimen. Het is veel koeler in de auto omdat er geen direct zonlicht is. Het is niet meer alsof u in een hete sauna zit in de zomer. Een ander voordeel is dat de auto minder snel vuil wordt, wat betekent dat er minder wasbeurten per jaar nodig zijn.

Wat zijn de wettelijke vereisten voor het bouwen van een carport?

In de meeste gevallen is er geen bouwvergunning nodig voor de bouw van een carport. Volgens de huisvestingswet vallen carports onder de categorie van niet-toegestane bouwwerken. Een carport is wettelijk hetzelfde als een overkapping. Als een carport echter zonder bouwvergunning wordt gebouwd, moet hij aan bepaalde eisen voldoen. Zo mag de carport niet groter zijn dan 30m2 en de hoogte niet hoger dan 3m. Ten slotte mag de carport niet groter zijn dan de helft van de oppervlakte van de tuin. Als uw carport niet aan een of meer van deze voorwaarden voldoet, moet u bij de plaatselijke overheid een bouwvergunning aanvragen.

Terug naar overzicht