Keuze tussen een terrasoverkapping of serre - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Keuze tussen een terrasoverkapping of serre

Het verschil tussen een terrasoverkapping en serre

Het verschil is eigenlijk heel simpel. Een terrasoverkapping is bedoeld om je tegen de weersinvloeden te beschermen terwijl een serre voornamelijk dient om van het uitzicht en de tuin te kunnen genieten. Een serre is dus een soort verlengstuk van je woning en kun je zien als een extra kamer. Een terrasoverkapping is daarentegen bedoeld als bescherming van je tuinmeubelen, barbecues of andere spullen die je buiten wilt gebruiken. Daarnaast is een terrasoverkapping ook een stuk goedkoper dan een serre. Als je dus alleen op zoek bent naar bescherming, is een terrasoverkapping de beste keuze.

Voordelen van een serre

Een serre heeft vele voordelen. In de eerste plaats is het natuurlijk een prachtige aanvulling op je huis. Je kunt er in alle seizoenen van genieten en je hebt altijd het gevoel dat je in de tuin bent. Daarnaast biedt een serre ook bescherming tegen de weersinvloeden. Je hoeft je geen zorgen meer te maken over regen, wind of vorst. Bovendien is een serre ook een stuk warmer dan een terrasoverkapping. Dit komt doordat de ramen van een serre vaak van dubbel glas zijn. Een ander voordeel van een serre is dat je er veel meer mogelijkheden hebt qua inrichting. Je kunt er een leuke zithoek of een eetgedeelte in creëren. Kortom, met een serre voeg je niet alleen een mooie aanvulling toe aan je huis, maar het is ook nog eens een praktische toevoeging.

Nadelen van een serre

Een nadeel van een serre is wel dat het relatief duur is in aanschaf en onderhoud. Als je niet goed voor je serre zorgt, kan het namelijk snel gaan verkleuren of beschadigen. Daarnaast is een serre niet altijd even comfortabel. Als er namelijk veel zon in schijnt, kan het snel te warm worden. Dit kan vervelend zijn als je er juist van wilt genieten in de winter. Het is natuurlijk niet mogelijk om een serre zelf te bouwen. Je zult dus altijd hulp inschakelen van een bedrijf of professional. Tot slot is het ook belangrijk om te weten dat een serre niet overal mogelijk is. Er moet namelijk voldoende ruimte zijn en de grond moet stevig genoeg zijn.

Kortom, een serre heeft vele voordelen, maar er zitten ook nadelen aan.

Voordelen van een terrasoverkapping

Een terrasoverkapping heeft ook vele voordelen. In de eerste plaats is het natuurlijk een stuk goedkoper dan een serre. Je kunt een terrasoverkapping zelf bouwen of je kunt er eentje kopen. Een terrasoverkapping is daarnaast ook een stuk lichter dan een serre. Dit betekent dat je er gemakkelijker mee kunt verhuizen als je wilt verhuizen of veranderen van tuin. Ook is een terrasoverkapping makkelijker te onderhouden dan een serre. Je hoeft er niet bang voor te zijn dat het gaat verkleuren of beschadigen. Een ander voordeel van een terrasoverkapping is dat je er veel meer mogelijkheden hebt in de vormgeving. Je kunt er namelijk gemakkelijker spullen onderbrengen en je kunt het precies naar wens inrichten.

Kosten van een terrasoverkapping t.o.v. een serre

Een terrasoverkapping kost natuurlijk minder dan een serre. Dit komt doordat je er gemakkelijker zelf mee aan de slag kunt en het onderhoud ervan een stuk makkelijker is. Daarnaast kun je er gemakkelijker spullen onderbrengen en je kunt het precies naar wens inrichten. Een terrasoverkapping is dus een stuk goedkoper dan een serre.

Over Noe-mar Buitenleven

Kwaliteit bij een terrasoverkapping staat niet alleen voor de sterkste en de zwaarste profielen. Het staat vooral voor een juiste prijs-kwaliteitverhouding. Je wilt het vertrouwen hebben dat jouw overkapping niet bij het eerste briesje bij de buren belandt. Je wilt ook niet dat je veel te veel betaalt voor iets dat hoogstwaarschijnlijk niet zal gebeuren. Wij zijn CE-gecertificeerd en dat betekent dat onze producten altijd aan de voor jouw geldende eisen voldoen.

Je kunt kiezen uit standaardmaten of een overkapping op maat bestellen. In onze webshop kun je de maten van jouw nieuwe terrasoverkapping helemaal zelf aanpassen. Je ziet ook direct wat de prijs is voor de overkapping. Natuurlijk dragen al onze producten het CE-keurmerk! Dit biedt je nog meer zekerheid.

Droomt u wel eens van extra woonruimte? Wilt u het hele jaar door genieten van het buitenleven of meer ruimte binnenshuis creëren? Met tuin overkappingen aan huis van Noe-mar.nl kunt u die droom waarmaken. Met een breed scala aan opties, stijlen en kleuren, vindt u zeker de juiste voor u en uw huis. Dat is waar het bij Noe-mar Buitenleven om gaat. Neem nu een kijkje in onze terrasoverkapping shop.

Bezoek ons

Newtonweg 7 6101 WX, Echt (NL)

Bel ons vanuit NL: +31 (0)85 773 1090
Bel ons vanuit BE: +32 (0)89 680 131

Info: info@noe-mar.com
Verkoop: verkoop@noe-mar.com
Support: support@noe-mar.com

Openingstijden

Maandag: 09:30 – 17:00
Dinsdag: 09:30 – 17:00
Woensdag: 09:30 – 17:00
Donderdag: 09:30 – 17:00
Vrijdag: 09:30 – 17:00
Zaterdag: Gesloten
Zondag: Gesloten