Uw terrasoverkapping in de winter gebruiken - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Uw terrasoverkapping in de winter gebruiken

We hebben een dak boven ons terras, dus we willen er het beste van maken. In de zomer is dit genoeg. In het voor- en najaar zijn er genoeg dagen om ervan te genieten. Maar kunt u dakbedekking ook in de winter gebruiken? Dat kan lastig lijken. Hier volgen enkele tips om u te helpen ook in de winter van uw terrasoverkapping te genieten.

Belangrijke punten over terrasoverkappingen

Voordat u een terrasoverkapping installeert, wilt u er zeker van zijn dat deze stevig is. Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat u er veilig onder kunt zitten. Vooral in de winter, als er veel sneeuw ligt. Wat zijn de voorzorgsmaatregelen voor een stevige overkapping?

Het geraamte moet stevig en stabiel genoeg zijn om alle weersomstandigheden te kunnen weerstaan.

  • De palen van de luifel moeten worden gekit om ze stabieler te maken.
  • De overkapping moet op een hellend dak worden geplaatst, zodat regenwater en sneeuw snel verdwijnen.
  • Zorg ervoor dat het bladerdak in de winter voldoende zonlicht en warmte krijgt.
  • Indien nodig, installeer terrasverwarmers.

Plaatsing van omheiningspanelen

U kunt de zijwanden van uw schuilplaats afsluiten met schuttingdelen. Wilt u het nog aantrekkelijker maken? Voeg glas toe aan het bovenste deel van het hek. Hierdoor blijft het zicht naar buiten open en komt er automatisch meer licht naar binnen.

Inbouw van transparante zijwanden

Wilt u vrij zicht maar toch volledig afgeschermd zijn? Dan kunt u ook een transparante zijwand plaatsen. Dit kan gebeuren in glas of polycarbonaat. Beide materialen hebben hun voor- en nadelen. Maar in beide gevallen zult u volledig beschermd zijn en veel licht hebben.

Glazen schuifwanden

Als alternatief kan een glazen schuifwand worden geïnstalleerd om het terras te overdekken. In de winter, als de zon sterk staat, zal het glas onder de terrasoverkapping snel opwarmen. Wordt het te warm? Schuif dan de wand iets open. Het grote nadeel van glazen schuifwanden is hun hoge prijs.

Patio kachels

Om in elke situatie van uw terrasoverkapping te kunnen genieten, kunt u ook overwegen een terrasverwarmer te gebruiken die aan het dak of de muur hangt. In combinatie met de tips voor de zijwand hierboven, zal dit helpen om u warm te houden.

Terug naar overzicht