Kies voor een duurzame aluminium overkapping - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Kies voor een duurzame aluminium overkapping

Ben je een overkapping aan het overwegen? Dan heb je keuze uit verschillende materialen die je voor de overkapping kunt gebruiken. Een overkapping van hout is veel voorkomend, maar wordt langzamerhand wel ingehaald door een metalen overkapping, zoals een aluminium overkapping. Is een aluminium overkapping het overwegen waard en waarom dan?

Waarom kiezen voor een overkapping tuin aluminium?

Het is niet gek dat een overkapping aluminium steeds populairder wordt. Aluminium heeft enkele voordelen die je niet bij een houten overkapping krijgt. Betreffende de sterkte is aluminium te vergelijken met staal en in sommige gevallen dus sterker dan bepaalde houtsoorten. Een reden waarom er voor een overkapping aluminium wordt gekozen, is de esthetische uitstraling. Aluminium is een typisch modern materiaal, dat het goed doet voor een overkapping met een moderne en strakke uitstraling. Heb je een woning met zeer moderne uitstraling, dan is het beter om een terrasoverkapping aluminium te verkiezen boven een houten overkapping. Bovendien zal het de waarde van de woning alleen maar verhogen.

De voordelen en nadelen van een aluminium overkapping

Als je kiest voor een overkapping aluminium, dan zul je vooral de voordelen hiervan zien. Toch moet je ook rekening houden met de nadelen, ook als zullen die vaak niet opwegen tegen de voordelen van een overkapping tuin aluminium. Zo maak je een deugdelijke en eerlijke keuze.

Voordelen aluminium overkapping

  • De prijs van aluminium is tegenwoordig niet veel hoger meer dan hout. Een aluminium overkapping is dus best wel een betaalbare overkapping.
  • Omdat aluminium zo licht in gewicht is, is de installatie relatief eenvoudig. Zo heb je niet noodzakelijkerwijs veel mensen nodig voor de installatie van je overkapping.
  • Aluminium is geheel onderhoudsvrij. In tegenstelling tot hout, hoef je na installatie van de overkapping niets meer aan het materiaal te doen. Hooguit af en toe schoonmaken.
  • In vergelijking met een andere metaalsoort, is aluminium roestvrij. Dit is ook de reden dat je het materiaal niet hoeft te onderhouden.

Nadelen terrasoverkapping aluminium

  • Gebruik je ook aluminium dakplaten, dan zul je last krijgen van behoorlijk veel lawaai als het regent of hagelt.
  • Aluminium kan sowieso wat lawaai maken. Het materiaal is wat gevoelig voor temperatuurwisselingen. Tijdens het uitzetten of krimpen hoor je het dan kraken.
  • Doorgaans heb je niet veel kleurkeuze. Hoewel aluminium in diverse kleuren verkrijgbaar is, wordt vaak enkel grijs en zwart voor een overkapping tuin aluminium aangeboden.
  • Aluminium kun je niet zoals bij hout overschilderen. Je moet dus direct de goede kleur kiezen waar je jarenlang tegenaan wilt kijken.

Een overkapping aluminium zelf installeren

Aluminium is geen gemakkelijk te bewerken materiaal, zoals met hout het geval is. Voor de meeste klussers en doe-het-zelvers is het onmogelijk om aluminium te bewerken. Een overkapping tuin aluminium is zeker zelf te bouwen, maar je moet wel je aluminium onderdelen, zoals staanders en liggers in de juiste afmetingen bestellen. Je kunt ook kiezen voor een zelfbouwpakket van een terrasoverkapping aluminium. Alle onderdelen op maat zijn hier aanwezig, je hoeft enkel de aluminium overkapping in elkaar te zetten.

Terug naar overzicht