Wil jij een overkapping terras bouwen? - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Wil jij een overkapping terras bouwen?

Heb jij een terras om tijdens warme dagen heerlijk op te vertoeven? Nu is een lekkere temperatuur altijd gewenst op het terras, maar lang niet iedereen kan tegen de langdurige warmte van de zon. Om schaduw te creëren, wordt er vaak gebruikgemaakt van een parasol. Een parasol moet je wel af en toe verplaatsen, zodat je schaduw blijft houden. Wil je een permanente vorm van schaduw op het terras? Dan kun je kiezen voor een overkapping terras.

Waarom zou je kiezen voor een overkapping terras?

Er zijn vele redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een overkapping op het terras. Een overkapping terras hoeft namelijk niet alleen als een veredelde vaste parasol te dienen. Daarom een klein overzicht van de redenen waarom een overkapping terras nuttig kan zijn.

Het gehele jaar door buiten zitten

Als jij graag buiten zit, dan heb je tijdens de herfst en de winter minder geluk. Dit zijn doorgaans de maanden met veel regen, kou, wind en sneeuw. Niet echt lekker weer om van je terras te genieten. Dit wordt anders als je een overkapping terras bouwt. Met een overkapping kun je het hele jaar door buiten zitten en van een mooie wintertuin genieten. Je kunt zelfs je overkapping voorzien van (verschuifbare) wanden, zodat je geen last hebt van de koude wind en je lekker beschut zit.

Geen last van uv-stralen met een overkapping terras

Het is soms heerlijk om in de zon te liggen, alleen is er het nadeel, dat de zon naast comfortabele zonnestralen, ook uv-straling uitstoot. Uv-straling zorgt er onder andere voor dat je in de zon bruin wordt of verbrandt. Daarom is uv-straling ook schadelijke straling. Langdurige blootstelling aan uv-straling is ongezond voor je huid. Overigens niet alleen voor je huid, ook je tuinset zal onder invloed van uv-straling verkleuren en van mindere kwaliteit worden. Onder een overkapping terras heb je een goede bescherming tegen uv-straling.

Voldoende opbergmogelijkheden

Niet iedereen heeft een schuur om bijvoorbeeld tuingereedschappen op te bergen of om de fietsen droog te parkeren. Met een overkapping terras creëer je dus ook extra opslagruimte. Je kunt hier je tuingereedschap droog opslaan en ook je fietsen zullen veel langer meegaan, als zij droog onder een overkapping gestald worden.

Een meerwaarde voor de woning

Heb je een mooie overkapping terras in dezelfde stijl als je woning? Vooral als je de overkapping aan de woning bouwt, dan is het samen met de tuin ook onderdeel van de woning. Een overkapping is daarom zeker een meerwaarde voor de woning, het verhoogt de waarde van de woning. Bij verkoop van de woning, verzilver jij de investering die je in de overkapping hebt gedaan.

Gemakkelijk te plaatsen

Doorgaans is een overkapping vrij gemakkelijk te plaatsen. Bovendien hoef je normaal gesproken ook geen vergunning aan te vragen. Met een beetje handigheid of hulp, lukt het je altijd om zelf een overkapping te bouwen. Als je niet handig bent, dan kun je altijd nog een bouwpakket aanschaffen van een kant-en-klaar overkapping, dit kan vrijwel iedereen in elkaar zetten.

Terug naar overzicht