Maak jij een overkapping aan huis? - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Maak jij een overkapping aan huis?

Heb jij weinig ruimte in de tuin en wil je toch een houten overkapping tuin om schaduw te creëren? Met een overkapping aan huis ben je heel wat minder ruimte kwijt, dan een vrijstaande overkapping. Een overkapping aan huis is ook gemakkelijker te bouwen, want met de gevel van je woning heb je in ieder geval al één stabiele wand en hoef je alleen nog enkele staanders met liggers te plaatsen. Wat zijn de mogelijkheden met een overkapping aan huis?

Welk materiaal voor een overkapping aan huis kiezen?

Omdat een overkapping aan huis ongeveer onderdeel van je huis is, is ook de materiaalkeuze erg belangrijk. Een stevige materiaalsoort geeft immers de garantie dat de overkapping aan huis langdurig blijft staan. Tevens verhoogt een overkapping aan huis ook de waarde van de woning.

Houten overkapping aan huis

In de meeste gevallen wordt er gekozen voor een houten overkapping aan huis. Hout is een natuurlijk materiaal, ziet er mooi uit en kan prima gecombineerd worden met een woning. Vooral als de woning een klassieke of landelijke uitstraling heeft, dan maak je een goede keuze met een houten overkapping tuin. Hierbij heb je ook nog de keuze uit tal van houtsoorten, van goedkope tot zeer dure houtsoorten. Een voordeel van en houten overkapping aan huis, is dat je deze ook zelf gemakkelijk kunt bouwen. Mocht je minder handig zijn, dan kan een houten bouwpakket van een overkapping ook een goed alternatief zijn.

Aluminium overkapping aan huis

In plaats van hout, kun je ook kiezen voor een aluminium overkapping. Hierbij bestaan de staanders en liggers van de overkapping uit aluminium. Vaak worden dakplaten van een ander materiaal gebruikt, zoals kunststof of glas. Aluminium heeft als voordeel dat het sterk materiaal is en een levensduur heeft van minimaal 30 jaar. Met een aluminium overkapping aan huis, geef je je woning ook een moderne uitstraling. Aluminium ziet er namelijk erg strak en modern uit. Doorgaans wordt er gekozen voor aluminium staanders en liggers in het zwart of grijs, maar andere kleuren zijn ook mogelijk. Je moet er wel rekening mee houden, dat je de kleur niet zo gemakkelijk kunt veranderen als bij hout.

Toch kiezen voor een houten overkapping tuin?

Wilt je een overkapping van hout bouwen, dan hoeft dit niet altijd een houten overkapping aan huis te zijn. Als je tuin voldoende groot is, kies dan eventueel voor een vrijstaande houten overkapping tuin. Met een vrijstaande overkapping heb je alle ruimte rondom en je kunt van alle kanten de overkapping bereiken. Bovendien heb je met een vrijstaande overkapping de mogelijkheid om je terras op een andere plek te situeren, dan altijd achter de woning.

Mogelijkheden met een overkapping aan huis

Een overkapping aan huis geeft voldoende mogelijkheden om hiermee bijvoorbeeld je woning uit te breiden. Als je de overkapping voorziet van wanden van geïsoleerd glas, dan heb je een soort van veranda of serre gemaakt. Het zou zelfs mogelijk zijn om dan de gevel van de woning geheel of gedeeltelijk weg te halen.

Terug naar overzicht