Wat is het verschil tussen een overkapping en een veranda?
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Wat is het verschil tussen een overkapping en een veranda?

Een overkapping is een soort dak dat aan de woning wordt bevestigd. Overkappingen worden meestal gebruikt om te beschutten tegen de zon of de regen en zijn meestal open. Veranda’s daarentegen zijn gesloten, vaak geïsoleerde ruimtes die als extra kamer dienen van de woning. Serres gebruikt men meestal als ingang of als plek om te ontspannen. Hoewel zowel terrasoverkappingen als veranda’s beschermen tegen de elementen, dienen ze verschillende doelen. Overkappingen hebben vaak  functionele doeleinden, terwijl veranda’s vaker dienen voor ontspannende activiteiten. De twee termen zijn dan ook niet uitwisselbaar.

Is er een vergunning nodig voor een veranda?

Voor veel mensen is een veranda de perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het buitenleven. Voordat u met de bouw van uw droom serre begint, is het echter belangrijk om bij de plaatselijke bouwdienst na te gaan of een vergunning vereist is. In de meeste gevallen worden veranda’s beschouwd als onderdeel van de “voetafdruk” van een huis, en als zodanig kunnen zij onderworpen zijn aan bepaalde voorschriften. Bovendien is voor veranda’s die aan het huis vastzitten waarschijnlijk een vergunning nodig, omdat daarvoor dezelfde bouwvoorschriften gelden als voor de rest van het huis. Als algemene regel geldt dat het altijd beter is om het zekere voor het onzekere te nemen en een vergunning aan te vragen voordat u aan een bouwproject begint.

Welk materiaal voor veranda?

Bij het kiezen van materiaal voor uw serre moet u met een aantal zaken rekening houden. Ten eerste moet u beslissen welk soort materiaal het beste bij de stijl van uw huis past. Heeft u een traditioneel huis, dan kan hout uw veranda een klassieke uitstraling geven. Heeft u een meer moderne woning, dan is aluminium wellicht een betere optie. U moet ook rekening houden met het klimaat in uw omgeving en hoe het materiaal bestand is tegen het weer. Uiteindelijk is het beste materiaal voor uw veranda het materiaal dat voldoet aan uw behoeften en budget.

Terug naar overzicht