Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een terrasoverkapping? - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Waar moet je rekening mee houden bij het bouwen van een terrasoverkapping?

ComfortLine terrasoverkapping

Het klimaat in Nederland is wisselvallig, wat betekent dat je je terras niet het hele jaar door kunt gebruiken. Zelfs als het warm weer is, kunnen regen en wind je verhinderen het huis binnen te gaan. De oplossing hiervoor is het bouwen of laten bouwen van een overkapping over je terras. Het kan een heel eenvoudig dak zijn, of het kan zo luxueus zijn als je wilt. Er zijn een paar dingen te overwegen.

Materiaal

De eerste keuze is welk materiaal te gebruiken voor de schuilplaats. Over het algemeen komt hout het meest voor. Afhankelijk van de houtsoort is het duurzaam en geeft het een warm en behaaglijk gevoel. Als je de duurzaamheid wilt verlengen en behouden, moet je je houten dak onderhouden, bijvoorbeeld door het te schilderen of te beitsen. Je kunt ook kiezen voor aluminium. Dit zorgt voor een duurzaam en bijna onderhoudsvrij dak. Metaal kan ook worden gebruikt. Dit is ook zeer duurzaam en zeer sterk, maar sommige soorten metaal roesten zeer snel. Dit kan het hele dak verzwakken.

Terrasmuren

Normaal is de kap volledig open. Door een muur te bouwen, kun je volledig beschermd tegen wind en regen van je terras genieten. Er kan ook een open terras van worden gemaakt door schuifdeuren te installeren. Je zult ook moeten overwegen of je een zijwand of een open wand wilt, en of je een massieve wand of een glazen wand wilt om het open uiterlijk te behouden.

Het dak

U kunt je dak ook zo luxueus maken als je zelf wilt. Een simpele gegolfde plaat is prima. Maar vergeet niet dat golfplaten worden aangetast door het weer en niet lang meegaan. Als je een open ruimte wilt creëren en de zon op je terras wilt laten schijnen, kun je kiezen voor een glazen dak. Je kunt ook kiezen voor polycarbonaat in plaats van glas. Het is veel lichter dan glas en laat veel licht door. Indien nodig kan de kleur van het polycarbonaat donkerder worden gemaakt, wat zonnebrand helpt voorkomen.
Verlichting en verwarming

Om ‘s avonds in het donker van je terrasoverkapping te kunnen genieten, heb je licht nodig. Fluorescentielampen zijn erg nuttig, maar niet erg gezellig. Daarom zijn er zoveel verschillende soorten gezellige verlichting om uit te kiezen, zoals lantaarns. Het kan ‘s avonds ook koud worden. Het installeren van terrasverwarmers aan het plafond kan ook helpen.

Terug naar overzicht