Wat zijn de voor- en nadelen van een polycarbonaat of glazen dak?
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Verschil tussen een glazen en polycarbonaat overkapping

Voordat u een overkapping koopt, wilt u weten wat geschikt is voor uw situatie. We krijgen vaak de vraag welk materiaal voor u het beste is. De keuze is zeer persoonlijk en hangt af van uw wensen. Daarom willen wij u het verschil en de voor- en nadelen uiteenzetten.

Voor- en nadelen van overkapping van polycarbonaat

Polycarbonaat is een vuurvaste kunststof die bestand is tegen ultraviolette stralen. Deze polycarbonaatplaat is verkrijgbaar in drie soorten: helder, opaal/melkkleurig en zonwerend, dus u hebt niet per se extra zonwering nodig. Je kunt het geluid horen van regendruppels die tegen het polycarbonaat slaan. Sommige mensen vinden het geluid aangenaam, anderen vinden het hinderlijk en houden hen ‘s nachts wakker. Omdat de platen licht zijn, kunnen grote overspanningen en dieptes worden bereikt. Polycarbonaat daken kunnen ook algen ontwikkelen als ze niet goed worden onderhouden.

Een glazen overkapping

Glazen overkappingen geven een prachtig helder licht wanneer de zon erop schijnt. Dit maakt het mogelijk om in het vroege voorjaar te genieten van de warmte van de zon. Daarom is het vaak nodig zich tegen zonnebrand te beschermen. In tegenstelling tot polycarbonaat is het geluid van regendruppels niet hoorbaar over glas, en glas is ook bestand tegen verwering. Glazen daken zijn echter vaak duur omdat glas zwaar is en sterkere materialen nodig zijn om het te ondersteunen.

Terug naar overzicht