Tips voor het gebruik van een terrasoverkapping
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Tips voor het gebruik van een terrasoverkapping

Wilt u het hele jaar door van het buitenleven genieten? Het plaatsen van een prieel in uw tuin is een manier om dat te doen. In dit artikel vertellen we u alles over terrasoverkappingen en geven we u 30 tips voor het gebruik ervan. Deze tips zijn geschikt voor elke tuin, groot of klein, en het gebruik van een tuinhuisje is de ultieme luxe.

Waarom niet lekker lang buiten zitten met je partner, vrienden of familie, ontspannen en genieten? Maar moet u soms vroeg naar binnen vanwege de kou, regen of harde wind? In dit nummer behandelen we de volgende onderwerpen in verband met terrasoverkappingen om u te helpen dit probleem op te lossen.

Tip 1: Waarom een prieel in de tuin essentieel is

Als u een buitenliefhebber bent en volop van het buitenleven wilt genieten, is een tuinhuisje een must, want het biedt uitstekende bescherming tegen vrijwel alle weersomstandigheden. Denk vooral aan regen (en andere neerslag), harde wind en felle zon. Daarnaast zijn er verschillende mogelijkheden om het klimaat volledig onder een terrasoverkapping te regelen. Wat een prachtige kans is dat. Je went er snel aan.

Ik hoef dus geen moeite te doen om u ervan te overtuigen dat een terrasoverkapping ongekende luxe biedt. Ik hoef u alleen de volgende voorbeelden te laten zien, want dat zult u:

– Je hoeft nooit naar binnen omdat het buiten te koud is om comfortabel te zitten.
– Je hoeft nooit onder een grote paraplu te schuilen als de eerste druppels op een ongelegen moment vallen.
– U hoeft nooit meer bladeren uit uw tuin te verzamelen omdat de wind ze heeft meegenomen.
– Nooit meer hoeft u naar de laatste schaduw te zoeken als de zon te fel schijnt.

De weergoden kunnen je mooie (buiten)plannen in de war sturen.

Maar als je een terrasdak hebt, kun je dit voorkomen. Je zult er snel aan gewend zijn en niet meer zonder kunnen. Als je geen dak hebt, zul je het vaak missen.

Bovendien ziet een prieel er luxueus uit, en zal het zeker waarde toevoegen aan uw huis. Dit is altijd een goede zaak.

Tip 2: Het verschil tussen serres en terrasoverkappingen

Voordat we dit artikel vervolgen met een stortvloed aan informatie en tips over dakbedekkingen, leek het ons goed om een veel voorkomende misvatting uit de weg te ruimen. Veel mensen gebruiken deze termen door elkaar en denken dat er geen verschil is tussen een veranda en een overkapping.

Dit is niet helemaal juist. Er is inderdaad een verschil tussen een veranda en een dak. Een veranda moet altijd met één zijde tegen een muur worden geplaatst en slechts met één zijde rechtop. De meeste veranda’s staan met de rug naar het huis, maar een overkapping die met de rug naar het tuinhuis of schuurtje verderop in de tuin staat, is ook een veranda.

Met andere woorden, een veranda is altijd een terrasoverkapping, maar een terrasoverkapping hoeft geen veranda te zijn.

De veranda is echter de meest voorkomende toepassing van terrasoverkappingen. In dit artikel zullen we ons concentreren op de veranda om te zitten, maar u kunt de veranda ook gebruiken om uw spullen op een beschutte plaats te zetten.

Er zijn dus veel mogelijkheden om van het buitenleven te genieten.

Terug naar overzicht