Terrasoverkapping met zonwering - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Terrasoverkapping met zonwering

Wil jij een terrasoverkapping met zonwering?

Een overkapping is fijn als je even uit de zon wilt zitten. Onder de overkapping vindt je dan bescherming tegen de felle zonnestralen. Maar er zijn mensen die ook onder een overkapping graag van de zon genieten en daarom kiezen voor een doorzichtige overkapping met glasplaten of polycarbonaat. Dit is inderdaad erg handig, maar hoe zit het met de gezinsleden die wel graag bescherming tegen de zon genieten? Je kiest dan voor een zonwering overkapping.

Wat is een terrasoverkapping met zonwering?

Een terrasoverkapping met zonwering is letterlijk wat de naam al aangeeft, namelijk een overkapping, waarin zonwering hangt. Normaliter hoeft dit bij een overkapping niet, want je plaatst een overkapping in deze gevallen om een schaduwplek te creëren. Dit geldt niet voor alle soorten overkappingen, zoals overkappingen met een transparant dak. Bij een overkapping met transparant dak moet je denken aan daken van  heldere glasplaten, helder polycarbonaat of transparant acrylaat. Je geniet ook onder een overkapping van de zon, maar het kan wel erg heet worden. Met een zonwering heb je geen last meer van de zon.

Zonwering voor overkapping aan de buitenzijde of binnenzijde?

Heb je een glazen of kunststof overkapping? Dan kun je kiezen voor een terrasoverkapping met zonwering aan de buitenzijde van het dak of aan de binnenzijde. Dit is best een belangrijke keuze, want dit kan een kwaliteitsverschil in zonweringsdoek betekenen. Het doek heeft aan de buitenzijde natuurlijk veel meer te lijden dan aan de binnenzijde. Kies je voor zonwering aan de buitenzijde, dan is het aan te raden om te kiezen voor een weerbestendig zonweringsdoek, terwijl dit bij zonwering aan de binnenzijde niet direct noodzakelijk is. Ook de bediening kan voor beide types wezenlijk verschillen. Een zonwering aan de buitenzijde moet haast wel elektrisch gebeuren, omdat je er minder gemakkelijk bij komt. Onze zonwering voor aan de binnenzijde is handmatig te bedienen met een bedieningsstok.

Terug naar overzicht