Polycarbonaat platen als keuze - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Polycarbonaat platen helder of opaal als keuze?

Een dak geeft u de mogelijkheid om buiten te zitten, zelfs bij slecht weer. Bij het plaatsen van een veranda kunt u kiezen uit verschillende dakbedekkingsmaterialen. Een gesloten dak vermindert de lichtinval in de woonkamer, wat natuurlijk moet worden vermeden. Om deze reden kiezen veel klanten voor daken van polycarbonaat platen. Deze platen zijn sterker dan glas, relatief gemakkelijk te installeren en licht van gewicht. Het is verkrijgbaar in 3 kleuren: helder, opaal wit  en opaal wit zonwerend. Elk heeft zijn voor- en nadelen.

Welke past het best bij uw dak? Lees verder als we u alles vertellen over de verschillen tussen polycarbonaat platen.

Doorzichtige platen

Doorzichtige polycarbonaat platen zijn niet volledig doorzichtig en laten 64% van het licht door. Het laken is er echter nog doorheen te zien. Dit heeft het voordeel dat het dak niet zo gesloten aanvoelt. In ieder geval zijn ze ideaal voor noordelijke balkons die niet veel zon krijgen. Doorzichtige polycarbonaatplaten zijn ook nuttig als er grote bomen in de tuin staan die het licht tegenhouden. Het wordt niet aanbevolen voor zonnige balkons, omdat het warm kan worden. Bovendien zullen regendruppels op het dak en condensatie op de kanaalplaat beter zichtbaar zijn. Wil je het niet? Kies dan voor een opaalkleurige polycarbonaatplaat.

Polycarbonaat plaat opaal wit

Opaal witte polycarbonaat platen zijn niet doorzichtig, maar melkwit. De plaat laat 55% van het licht door. Dit betekent dat er aanzienlijk meer natuurlijk licht op het balkon komt. Vergeleken met het heldere type, voorkomt deze opaal witte plaat feller zonlicht. Het is daarom geschikt voor gebruik in tuinen die op het zuiden zijn gericht. De opaalkleurige polycarbonaat platen laten geen fel zonlicht door, waardoor uw balkon een mooi diffuus zacht licht krijgt. Veel mensen kiezen voor opaal gekleurde polycarbonaat platen.

Polycarbonaat plaat opaal wit zonwerend

Opaal witte zonwerende polycarbonaat platen zijn niet doorzichtig, maar melkwit. De plaat laat 45% van het licht door.  Vergeleken met de opaal witte platen, weren deze plaat de zon. Let op: ze maken het ook wel donkerder onder de overkapping. Het is daarom geschikt voor gebruik in tuinen die op het zuiden zijn gericht. De opaalkleurige zonwerende polycarbonaat platen laten geen fel zonlicht door, waardoor uw balkon een mooi diffuus zacht licht krijgt.

Terug naar overzicht