Pergola als overkapping van het terras - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Pergola als overkapping van het terras

Een pergola is een tuinelement dat een beschutte loopbrug of doorgang vormt van kolommen die dwarsbalken en een stevig open rooster ondersteunen. Een terras is een verhoogd platform dat grenst aan een huis en is gemaakt van baksteen, steen of beton. Luifels zijn overkappingen die ondersteund worden door palen. Zij bieden bescherming tegen zon en regen. Het installeren van een overkapping over een terras kan zorgen voor schaduw en beschutting tegen de elementen, waardoor de buitenruimte aangenamer wordt.

Is een pergola een overkapping?

Een pergola is een tuinstructuur met een open metalen of houten raamwerk dat klimplanten ondersteunt. Pergola’s worden vaak gebruikt om een buitenruimte te creëren of om schaduw en privacy te bieden. Overkappingen zijn vergelijkbaar met pergola’s in die zin dat ze ook worden gebruikt om schaduw en privacy te creëren. Overkappingen zijn echter meestal gemaakt van aluminium, terwijl pergola’s vaak van hout zijn gemaakt.  Een pergola kan dus worden beschouwd als een soort overkapping, maar is niet hetzelfde als een terrasoverkapping.

Wat eerst terras of overkapping?

Om uw leefruimte buiten uit te breiden, kunt u kiezen uit een aantal opties. Een terras is een geweldige optie als u wat extra vierkante meters aan uw huis wilt toevoegen zonder te hoeven betalen voor een volwaardige aanbouw. Luifels zijn ook een populaire keuze, die bescherming bieden tegen de zon en de regen terwijl u toch van het buitenleven kunt genieten. Dus, wat is de beste optie voor u? Dat hangt af van uw behoeften en voorkeuren. Als u op zoek bent naar een onderhoudsarme optie, is een terras wellicht de juiste keuze. Wilt u meer bescherming tegen de elementen, dan is een overkapping terras een betere keuze. Uiteindelijk is het aan u om te beslissen welke optie het beste is voor uw huis.

Hoe ver moet je overkapping van de erfgrens zijn?

Een van de belangrijkste overwegingen bij het plannen van een terras is de afstand tot de erfgrens. In sommige gevallen kunnen er voorschriften zijn die de minimale of maximale afstand van een terras tot de erfgrens voorschrijven. Maar zelfs in gevallen waar dergelijke beperkingen niet bestaan, is het belangrijk om de plaatsing van het terras zorgvuldig te overwegen. Als het terras te dicht bij de erfgrens ligt, kan het op het terrein van uw buren komen en conflicten veroorzaken. Aan de andere kant, als het terras te ver van het huis ligt, kan het als afgesloten aanvoelen en het moeilijk maken om ervan te genieten. De beste manier om de ideale plaats voor uw terras te bepalen is overleg met een landschapsarchitect of een andere gekwalificeerde professional. Met hun hulp kunt u een mooie en functionele buitenruimte creëren die aan al uw behoeften voldoet.

Terug naar overzicht