Keuze tussen aluminium of een houten terrasoverkapping
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Keuze tussen aluminium of een houten terrasoverkapping

Een terrasoverkapping verlengt de zomer en voegt een multifunctionele buitenruimte toe aan uw huis. Er zijn veel systemen op de markt, zowel wat ontwerp als materialen betreft. Wat zou je het liefst willen? Een terrasoverkapping van hout of aluminium? Wij geven een overzicht van de voor- en nadelen van de twee systemen.

Het buitenleven is in. U brengt waarschijnlijk veel tijd binnenshuis door. Met een terrasoverkapping brengt u gegarandeerd meer tijd buiten door, in de frisse lucht en in het groen. U kunt een extra schaduwrijke plek creëren, zorgen voor beschutting tegen de regen en elementen en technieken toevoegen die u belangrijk vindt. Maar het begint allemaal met de basisstructuur, natuurlijk.

En dan komt het erop aan het juiste materiaal te kiezen voor de bouw van uw leefruimte buiten. Hout en aluminium zijn twee veel voorkomende materialen. Maar wat zijn de voor- en nadelen van beide en hoe maakt u de beste keuze?

De voor- en nadelen van een aluminium terrasoverkapping

Aluminium is een duurzaam materiaal, zowel in termen van levensduur als van recycleerbaarheid: het is 100% recycleerbaar en zeer stabiel. U kunt ook rekenen op een elegant en modern resultaat.

Minimaal onderhoud, maximaal plezier

Met een aluminium terrasoverkapping kiest u ook voor eenvoudig onderhoud. Tussendoor zal de regen uw zonnescherm regelmatig schoonspoelen zonder het materiaal te beschadigen. Een gratis reiniging door Moeder Natuur. Zo heb je meer tijd om gewoon te genieten.

Elegant en licht

Aluminium is niet alleen zeer duurzaam, maar ook licht. U hebt dus niet veel steunpunten nodig, zelfs niet voor een grote constructie. Het beperkte aantal palen zorgt voor een maximale lichtinval en een gevoel van ruimte. Precies wat u wilt voor uw buitenruimte.

Bestand tegen hitte

Een aluminium terrasoverkapping verlengt de zomer, maar u wilt natuurlijk van uw tuin genieten als de zon schijnt. Het goede nieuws is dat aluminium hittebestendig is en UV-straling tegenhoudt. Zo kunt u uw hoofd koel houden terwijl u geniet van het buitenleven.

Hoeveel kost een aluminium terrasoverkapping?

Aluminium is een iets duurder materiaal. Een aluminium terrasoverkapping is echter een investering in uw gezondheid en uw toekomst. U wilt niet inleveren op kwaliteit.

De voor- en nadelen van een houten dak

Er gaat niets boven de charme van hout. Dit materiaal schept onmiddellijk een huiselijke gezelligheid. Van natuurlijk of rustiek voor een landelijke look tot gekleurd en geverfd voor een moderne look. Echter hangt hier natuurlijk een heel ander prijskaartje aan en vergt een houten overkapping veel onderhoud.

Voor elke stijl

Er zijn vele soorten hout, texturen en kleuren. Er is een houten terrasoverkapping voor elke woningstijl en architecturale voorkeur. U vindt zeker iets passends in de ruime keuze aan houtsoorten.

Intensieve verzorging voor een lange levensduur

In vergelijking met een aluminium terras, vergt een houten terrasoverkapping veel meer onderhoud. Om het hout in optimale conditie te houden, kunt u het beste regelmatig een beschermende coating aanbrengen. Dit voorkomt zwakke plekken in het hout of schade aan uw constructie. Bovendien is onbehandeld hout onderhevig aan een natuurlijk verouderingsproces. Wilt u de kleur van uw terrasoverkapping behouden? Behandel uw houten dak regelmatig en goed. Of kies voor een aluminium versie.

Gevolgen van het weer

Hout is gevoeliger voor weersinvloeden dan aluminium. Vergeet niet dat uw houten dak kan verkleuren door de zon en zelfs kan kromtrekken of barsten bij extreme hitte. Als het hout niet goed behandeld is, kan de kleur er zelfs afbladderen. En dat zou jammer zijn, natuurlijk.

Wat is het beste hout voor een dak?

Overweegt u een houten terrasoverkapping? Dan moet je hardhout kiezen. Dit hout heeft een natuurlijke duurzaamheid en gaat 25 tot 30 jaar mee. Het is echter duurder dan naaldhout, zoals brandhout of dennenhout. Deze houtsoorten gaan niet zo lang mee vanwege hun zachtheid, hoewel ze voor bepaalde buitentoepassingen worden behandeld (geïmpregneerd) om hun levensduur aanzienlijk te verlengen. Vraag altijd uw vakman om advies.

Terug naar overzicht