Ideeën voor het gezellig inrichten van een overkapping
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Ideeën voor een gezellige inrichting van een overkapping

Wilt u uw dak gezellig inrichten? Verschillende artikelen op deze site laten zien hoe leuk het is om een dak boven je tuin te hebben. Een dak kan u beschermen tegen verschillende weertypes en ervoor zorgen dat u langer van de buitenlucht kunt genieten. Als u op zoek gaat naar onderdak inspiratie, zult u zien dat de foto’s van terrasoverkappingen gezellig zijn. Hier zijn ideeën over hoe u hetzelfde kunt doen. en voorbeelden. Je zult zeker genoeg inspiratie vinden.

Alvorens het gezellige karakter van tuinhuisjes te beschrijven, is het nuttig erop te wijzen dat er verschillende soorten tuinhuisjes zijn. Niet alle overkappingen zijn geschikt voor het soort ontwerp dat wij hieronder zullen bespreken. Kleine uitbouwen van carports en schuurtjes zijn ook een soort dak. Het spreekt vanzelf dat ze ook kunnen worden gebruikt voor auto’s, fietsen, tuinmeubelen en tuingereedschap.

De ruimte onder de pergola mag niet worden ingericht zoals hieronder is aangegeven. Pergola’s zijn immers ontworpen om er mooie planten boven te laten groeien en zijn een vorm van verticaal tuinieren. . U kunt eronder gaan zitten om een vaste plaats te creëren, maar het is vaak onverstandig om uw spullen het hele jaar door onder deze vaak open structuur te laten staan. In ons land kan het weer soms onstabiel zijn. Harde wind kan veel schade aanrichten. Toch is het zeker mogelijk om sommige van deze ideeën toe te passen onder een pergola.

Basisregels voor overkappingen

Een terrasoverkapping is eigenlijk alsof je tegelijkertijd een beetje binnen en een beetje buiten bent. Daken bieden bescherming tegen een breed scala van weersomstandigheden, waaronder regen, harde wind en felle zon. Ook kunt u het binnenklimaat (d.w.z. de temperatuur) zelf regelen. Wij zullen u later in dit artikel laten zien hoe u dit moet doen.

Veel mensen vragen zich af wat de basisregels zijn voor het inrichten van een serre. De regels zijn eenvoudig: breng eerst in kaart waar u de overkapping voor wilt gebruiken. De luifel kan zijn.

– Een mooie woonkamer.
– Creëer een wellness ruimte.
– Een strandhuis.
– Werkplaats.

In de meeste gevallen zullen de plannen al zijn gemaakt voordat de overkapping wordt gebouwd. Ook de plaats en de afmetingen van de overkapping moeten overeenstemmen met de wensen van de gebruiker. Het mooie is dat niets te gek is en dat er veel ideeën mogelijk zijn, die u kunt opdoen door u te laten inspireren door de volgende mogelijkheden.

Eerst volgen hier enkele ideeën om uw dak gezellig te maken.

– Leg een mooi bijpassend kussen op een mooie tuinset.
– Kies een mooie (bijzet)tafel die past bij de stijl van uw overkapping.
– Dek een mooie eettafel.
– Verhoog de sfeer met stijlvolle kaarsen.
– Leg een paar mooie tapijten neer.
– Hang planken op en laat decoratieve voorwerpen zien.
– Zet een tv-meubel neer om naar sport of uw favoriete drama te kijken.
– Installeer een mooie buitenkeuken en geniet van buiten koken.
– Plaats mooie planten op muren en plafonds die u zelf kunt kweken.
– Voeg een terrasverwarmer toe voor koelere dagen.
– Kies voor een multifunctionele haard die zorgt voor sfeer, warmte en heerlijk eten voor uw tafel.
– Installeer airconditioning voor warme dagen.
– Creëer een gezellige plek voor kinderen (en vergeet de huisdieren niet).
– Creëer een aangename werkomgeving.
– Maak van het balkon een plaats voor gezondheidsbevordering.
– Leg een mooie, maar stijlvolle vloer.
– Installeer een gezellige bar onder de luifel.
– Geniet van een luifel met comfortabele ligstoelen.
– Hang hangmatten onder de luifel voor een powernap.
– Plaats functionele en toch sfeervolle verlichting.

Zoals u ziet, bieden luifels een brede waaier van mogelijkheden, afhankelijk van het aantal personen in uw gezin en het beoogde gebruik. Natuurlijk spreken de meeste ideeën voor zich, maar er zijn er een paar die wij graag wat verder willen uitdiepen. Wij zullen dat hieronder doen.

Vereisten voor verlichting onder het dak

Allereerst zou ik, als laatste idee, willen uitweiden over verlichting die zowel functioneel als sfeervol is. Verlichting onder de luifel is natuurlijk een belangrijk element. Er zijn veel verschillende opties voor verlichting die een hoge mate van zowel sfeer als functionaliteit bieden.

U moet er echter voor zorgen dat de verlichting waterdicht en vochtbestendig is. Natuurlijk is het dak waterdicht en worden voorwerpen niet rechtstreeks aan water blootgesteld, maar het is belangrijk op te merken dat bijvoorbeeld verlichting kan worden aangetast door vochtige lucht.

Overkapping inrichten als een werkplek

Werk je veel vanuit huis? Als dat zo is, kunt u overwegen om van uw serre een geweldige werkplek te maken.

Natuurlijk is dit niet voor alle beroepen mogelijk, en u kunt misschien geen klanten of patiënten onder de veranda begroeten (hoewel het misschien wel kan), maar kantoorwerk kan heel goed onder de veranda worden gedaan. Zorg voor materiaal (tafels, stoelen, adequate stroomvoorziening) en adequate verlichting voor het werken in de serre.

Overkapping inrichten als een wellness ruimte

Bent u een echte wellness-liefhebber die behoefte heeft om even tot rust te komen van het werk? Waarom zou u uw tuin niet omtoveren tot een heerlijke wellnessruimte? Gazebo’s kunnen daarbij een grote rol spelen. Wat dacht je van een lekkere tuindouche, jacuzzi of sauna?

U kunt een heerlijke, luxueuze ruimte creëren om te ontspannen en tot rust te komen.

Overkapping inrichten als een beach house

Als u een echte strandliefhebber bent, zult u deze prachtige plek mee naar huis willen nemen. Dat kan als u uw overkapping kunt inrichten als een echt strandhuis. Dit is mogelijk door het meubilair en de omgeving op elkaar af te stemmen.

Hoe creëer je een strandgevoel onder een dak

– Geen terras aanleggen.
– Voorkomen dat er in het voorjaar veel reparaties nodig zijn: de tuin winterklaar maken
– Richt een gezellige bar in voor cocktails met familie en vrienden.
– Zet wat lekkere ligstoelen neer voor een strandsfeer.
– Wil je echt relaxen onder een dak? Dan mogen hangmatten ook niet ontbreken.

Of het nu goed of slecht is, een strandhuis geeft u dat aangename strandgevoel.

Terug naar overzicht