Eenvoudig schoonmaken terrasoverkapping - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Het eenvoudig schoonmaken van je terrasoverkapping

Met de juiste onderhoudsproducten en ons handige stappenplan is het reinigen van uw luifel erg eenvoudig. Deze pagina is bedoeld om u daarbij te helpen. Op die manier kun je dit weekend genieten van een frisse start.

Waar te beginnen

Met de juiste producten, natuurlijk! Aluminium balkons en tuinkamers vergen minimaal onderhoud, maar schoonmaken is nooit een slecht idee. Met speciale onderhoudsproducten ziet uw serre er in een mum van tijd weer als nieuw uit. Serre daken kunnen worden gereinigd met zogenaamde dakreinigers. Dit is handig in combinatie met een telescopische bezem. Hierdoor kunt u moeilijk bereikbare hoeken bereiken zonder op het dak te hoeven staan.

Stappenplan bij het schoonmaken van de overkapping

Het schoonmaken van de luifel kan worden onderverdeeld in vier eenvoudige taken. Begin met het dak, tot aan de dakgoot, reinig het aluminium frame en tenslotte de glazen wand. Hou deze volgorde in gedachten. Door van boven naar beneden te werken, hoeft u in het midden niet opnieuw te beginnen.

Het dak van je overkapping

Het dak schoonmaken is eenvoudiger dan u denkt! Een stevige ladder, een emmer met zeepsop en een telescopische bezem zijn allemaal erg handig. Verwijder eerst los vuil en bladeren, en werk dan met water en zeep. Gebruik geen hogedrukspuit, want daarmee spuit u water op moeilijk te verwijderen plaatsen.

De dakgoot schoonmaken

Verwijder regelmatig bladeren, takjes en ander afval om de dakgoten vrij te houden van verstoppingen. Dit is iets dat niet op uw to-do lijstje mag ontbreken, vooral in de lente en de herfst. Hoe dit gebeurd is. Gebruik dan een ontstopper om het probleem op te lossen. Lukt het niet? Gebruik dan een trekker.

Reinigen van het aluminium frame

Het aluminium frame van uw veranda reinigt u het best met een lauw sopje. Gebruik geen agressieve schuurmiddelen die ammoniak of natrium bevatten of smeermiddelen zoals WD40. Gebruik ook geen producten met oplosmiddelen en schuursponsjes. Deze zouden het frame beschadigen.

Heeft uw frame schade opgelopen? Gebruik dan een verfstift, bijvoorbeeld. Dit maakt het gemakkelijk om kleine krasjes te verwijderen. Vraag in een winkel bij u in de buurt naar de mogelijkheden.

Glazen schuifwanden

Je bent er bijna! Het is tijd voor je glazen wanden. Reinig ze op dezelfde manier als u het glazen dak of de ramen van uw huis zou reinigen. Gebruik een zachte spons om krassen te voorkomen.

Terug naar overzicht