Geniet van uw tuin met een terrasoverkapping - Noe-Mar Buitenleven
Gratis verzending   boven € 800 (zie faq)
|
Betalen in termijnen
| +31 (0)85 773 1090 | info@noe-mar.com | +31 (0)6 3941 6197 |
Newtonweg 7 Echt (NL)

Geniet van uw tuin met een terrasoverkapping

We hebben al vele mooie zomers gekend. Verschillende keren overschreed de temperatuur de 30°. Er zijn veel Nederlanders die op deze mooie dagen veel tijd buiten hebben doorgebracht. Bijvoorbeeld op het strand, in het park, op het terras en natuurlijk in hun eigen tuin. Op warme dagen kan het echter te warm zijn om comfortabel in de tuin te zitten. Maar er is een oplossing. Het is een patio overkapping.

Voordelen van een tuin met een terrasoverkapping

Het grootste voordeel van een overkapping van uw tuin is dat u een schaduwrijk terras krijgt. Het beschermt je ook tegen plotse stortbuien. Zijwanden kunnen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de wind wordt tegengehouden. Zonneschermen kunnen ook rechtstreeks onder het dak van de structuur worden geïnstalleerd en bescherming bieden tegen hoge temperaturen op zonnige dagen.

Over Noemar Buitenleven

Waar moet u op letten als u een terrasoverkapping koopt

Tot een paar jaar geleden hadden niet veel mensen een terrasoverkapping in hun tuin. Het product is echter steeds populairder geworden en als gevolg daarvan zijn er verschillende modellen op de markt verschenen. Er zijn er die tegen het huis kunnen worden geplaatst om een grote leefruimte te creëren, en ook vrijstaande terrasoverkappingen die overal in de tuin kunnen worden geplaatst. Er zijn echter een paar belangrijke factoren die bij de aankoop in aanmerking moeten worden genomen.

Het materiaal van de terrasoverkapping in uw tuin

De meeste terrasoverkappingen zijn gemaakt van aluminium, maar sommige zijn gemaakt van hout. Als u een landhuis hebt, kan een houten structuur een geweldig accent zijn, maar sommige houtsoorten vergen meer onderhoud dan andere, dus daar kunt u het beste rekening mee houden. Bent u iemand die niet houdt van de klusjes van het onderhoud? Kies dan voor aluminium structuren.

Accessoires

Patio-overkappingen worden niet vaak geassocieerd met accessoires. Maar het is belangrijk om op voorhand na te denken over welke accessoires u op uw terrasoverkapping wilt monteren. De reden hiervoor is dat sommige daken accessoires prachtig kunnen verbergen. U kunt bijvoorbeeld afvoeren  in de staanders verbergen. U kunt ze later kopen, maar het is niet moeilijk voor te stellen dat de accessoires die u apart toevoegt, niet zo netjes verborgen zullen zijn als de accessoires die u installeert wanneer u uw overkapping bouwt.

Kwaliteit van het gebruikte materiaal

Terrasplanken zijn er in alle soorten en maten, en dus ook in verschillende prijsklassen. De kwaliteit van de gebruikte materialen varieert echter aanzienlijk. Voor aluminium in het bijzonder zijn er grote verschillen tussen de diverse dakbedekkingsmaterialen. Het gevolg is dat, vooral bij goedkopere producten, de staanders na verloop van tijd kunnen verbuigen, wat een lelijk uitzicht oplevert. Als u van kwaliteit houdt en geen gedoe wilt, is het raadzaam om iets meer geld uit te geven aan een terrasoverkapping van goede kwaliteit.

Oriënteer uzelf

Aangezien u waarschijnlijk nog nooit een terrasoverkapping heeft gekocht, is het raadzaam om de tijd te nemen om de verschillende opties te verkennen. Het is ook raadzaam om verschillende speciaalzaken te bezoeken, zodat u de overkapping in het echt kunt zien en een beter idee krijgt van wat u mooi vindt.

Terug naar overzicht